Скълдъгъри Плезънт и Валкирия Каин се завърнаха — точно навреме, за да видят как светът се обръща с краката нагоре…

Докато те се опитват да измъкнат известен убиец от непобедимо зло, Валкирия предприема и своя лична тайна мисия. Задачата й я отвежда до смъртта и дори отвъд нея. Освен това, всички Останки, стотици разкривени души, които превръщат хората в марионетки, се измъкват и започват да търсят могъщество, достатъчно голямо, за да ги води. Изправени пред такива непреодолими трудности, Скълдъгъри, Валкирия, Гастли и Танит не могат да се доверят на никого. Дори и един на друг…

6 Тленни обвивки
Mortal Coil,

За автора

Преди да напише детския си роман за детективът-скелет с вкус към хубавите дрехи, Дерек Ланди става автор на два сценария — на филм със зомбита и на кървав трилър, където всички умират.

Притежател на черен колан по карате кенпо, той е обучил в самозащита безброй деца, с надеждата да събере своя собствена армия от бойни мъници. Той е уверен, че всички те чакат да ги призове срещу враговете си (той всъщност няма врагове, но е сигурен, че ще се покажат рано или късно).

Дерек живее в покрайнините на Дъблин, а причината сам да си пише биографията в тези редове е, за да може най-после да говори за себе си в трето лице без да изглежда надут или ненормален.

Издание:

Автор: Дерек Ланди

Заглавие: Тленни обвивки

Преводач: Златка Паскалева

Издание: първо

Издател: Артлайн Студиос

Град на издателя: София

Година на издаване: 2012

Тип: роман

Националност: английска

Печатница: „Инвестпрес“ АД

Редактор: Мартина Попова

Художник: Галина Василева

ISBN: 978-954-2908-39-5

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3467