Вече и филм с участието на Джейк Гиленхал и Ан Хатауей.

Любовта е опиат е остроумно експозе на една индустрия, която засяга всеки човек. Разкрива съмнителните практики на фармацевтичните търговски агенти, на сестрите и дори на докторите. Райди проследява своите възходи и падения като представител на фармацевтичния гигант Пфайзер, производител на едно от най-широко предписваните и използвани лекарства, виагра. Историята е брутално искрена за това, което наистина продава лекарствата в днешния свят, а именно сексът.

Джейми Райди е за фармацевтичния бизнес това, което е Джери Магуайър за професионалния спорт и Франк Абигнейл (Хвани ме, ако можеш) за банковата измама. Той е бил вътре в нещата и си е тръгнал, след като е откраднал тайните истории на компанията. Ще се възхищавате на Райди, докато същевременно сте шокирани от реалността във фармацевтичния бранш. С равни дози самоувереност и самоирония Райди разказва за лекарските кабинети като за места за търговия.

Джейми Райди е модерният антигерой. Учудваме се колко далече е готов да стигне, за да измами шефовете си. Защо? Защото той е умен, забавен, самоироничен и самоуверен. И изключително искрен.

Докато четете книгата, ще се смеете много, дори когато ви се плаче от състоянието на здравната система. Така в общи линии се прави бизнес в Америка, а и по света. Влагат се повече пари в маркетинг, отколкото в проучвания и развитие на самия продукт. И ако тази книга се отнася за фармацевтичния бранш, то тя показва, че същата схема лежи в основата на продажбата на каквито и да е продукти.

От интервю с Джейми Райди:

Пфейзер обичат трите М — милитаристи, малцинства и мормони. ОБяснението за мормоните — ако можеш да продадеш религия в една чужда държава, значи можеш да продадеш всичко.

4,1 Любовта е опиат
Love and Other Drugs,

Издание:

Автор: Джейми Райди

Заглавие: Любовта е опиат

Преводач: Албена Черелова-Желева

Година на превод: 2011

Език, от който е преведено: Английски

Издател: Intense

Година на издаване: 2011

Тип: роман

Националност: Американска

Редактор: Любомила Стойкова

Художествен редактор: Огнян Илиев

Коректор: Цветана Грозева

ISBN: 9789547831384

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/3496