9 август 1945 г., Нагасаки. Влюбената Хироко излиза на верандата, облечена в кимоно с три жерава на гърба. Миг по-късно любимият й Конрад и светът наоколо се превръщат в пепел. Три белега с формата на птици са единственото, което й остава — незаличим спомен за всичко, което завинаги е загубила.

Две години по-късно Хироко намира утеха при Елизабет — сестрата на Конрад, и нейното семейство. В техния дом младата жена открива и бъдещия си съпруг Саджад…

Сенките на историята се разстилат върху сплетените съдби на двете семейства и ги сблъскват с разделението на Индия, с Пакистан през 80-те и с опустошителните последици от 11 септември 2001 г.

Стремителен в своя размах и дързък в мащабите си, „Изпепелени сенки“ е роман за преплетените съдби на две коренно различни семейства на фона на най-драматичните събития от съвременната история.

С фин почерк, наситена емоционалност и неимоверно проникновение, Камила Шамзи предлага история за любовта и предателството, предаността и изкуплението, вечното дирене на надежда и изпепелените сенки на миналото и ни убеждава, че човечността може да бъде открита дори и в най-жестоките конфликти.


Издание:

Автор: Камила Шамзи

Заглавие: Изпепелени сенки

Преводач: Емилия Карастойчева

Година на превод: 2009

Език, от който е преведено: английски

Издание: Първо

Издател: „Ера“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2009

Тип: роман

Печатница: „Експреспринт“

Редактор: Лилия Анастасова

ISBN: 978-954-389-068-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/4505