Дина е наследила от майка си — Жрицата на срама, дарбата, когато погледне някого в очите, да проникне в най-съкровените му тайни, да разбули неговите скрити помисли, недостойни постъпки и грехове и да го накара да изпита срам за извършените злодеяния. За Дина обаче тази сила не е дарба, а проклятие, което я обрича на изолация, враждебност и омраза.

Когато майка й е повикана в крепостта Дунарк, за да разкрие убиеца на владетеля, бременната му снаха и четиригодишния му внук, всичко се променя. Дина е изправена пред избор: да се скрие, като се примири и загърби истината, или да приеме дарбата си и да се опълчи на Ордена на дракона, чийто граф е готов да хвърли майка й на жестоките кръвожадни дракони от замъка. Решението й я въвлича във върволица от напрегнати и спиращи дъха събития.

 

Определяна като новата Дж. К. Роулинг, с романната си серия за Жрицата на срама Лине Кобербьол отправя предизвикателство към поредицата за Хари Потър. Писателката е автор на серията книги по популярния сериал „W.i.t.c.h.“ („Уич“), носителка е на много награди, романите й вече са преведени в десетки страни.


Информация

Издание:

Автор: Лине Кобербьол

Заглавие: Дъщерята на Жрицата

Преводач: Неда Димова

Година на превод: 2006

Език, от който е преведено: датски

Издание: първо

Издател: ИК „Персей“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2006

Тип: роман

Националност: датска

Печатница: „Инвестпрес“ АД

Редактор: Пламен Тотев

Технически редактор: Йордан Янчев

Художник: Елена Събева

Коректор: Елена Тимева

ISBN: 978-954-9420-41-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/1046

История

  1. — Добавяне

Библиоман