„Силата на шестимата“ е продължение на фантастичния трилър „Аз съм номер четири“, познат на българските читатели и от филма с продуцент Майкъл Бей. Книгата излиза на български език почти едновременно с американския оригинал. Питакъс Лор е псевдоним, зад който се крият двама души — утвърденият автор Джеймс Фрей и младият Джоуби Хюз. Но Питакъс Лор е и едно тайнствено присъствие, което тепърва ще се прояви в повествованието.

Отново се срещаме с младия Джон Смит и неговия приятел Сам. Сам е тийнейджър, а Джон Смит е извънземен, пристигнал на Земята от планетата Лориен. Той е един от деветимата млади лориенци, притежаващи завети, които им дават едва ли не свръхестествени сили. Тези завети обаче се проявяват с възрастта, а лориенците още са млади. Впрочем трима от тях вече са мъртви, убити от коварните нашественици от планетата Могадор, които са опустошили планетата Лориен и вече са на Земята. Те са силни и са много.

Ала Джон вече не е сам. С него е Шест, която е способна да предизвиква всякакви атмосферни явления и е много силна и красива. Джон е още влюбен в бившата си „съученичка“ Сара, но близостта му с Шест го смущава.

Един наситен с много напрежение и приключения разказ се прибавя към досегашните събития… А предстои да излязат още четири книги, докато разберем как ще завърши битката между лориенците и могадорианците и дали хората най-после ще проумеят заплахата и ще се съюзят с лориенските младежи…

 

 

СЪБИТИЯТА В ТАЗИ КНИГА СА РЕАЛНИ.

ИМЕНАТА И МЕСТАТА СА ПРОМЕНЕНИ ЗАРАДИ СИГУРНОСТТА НА ШЕСТИМАТА ОТ ЛОРИЕН, КОИТО ВСЕ ОЩЕ СЕ УКРИВАТ.

СЪЩЕСТВУВАТ И ДРУГИ ЦИВИЛИЗАЦИИ.

НЯКОИ ОТ ТЯХ СЕ ОПИТВАТ ДА ВИ УНИЩОЖАТ.

Съдържание

Силата на шестимата 5,3

The Power of Six,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Питакъс Лор. Силата на шестимата

Американска. Първо издание

Коректор: Нели Германова

Художник на корицата: Стефан Касъров

ИК „Колибри“, София, 2011

ISBN: 978-954-529-953-7

История

  1. — Добавяне

Библиоман