Питър Хамилтън
Освободеният Юда (Част втора от Сага за Федерацията)

Том 1

Падането на бариерата около Дайсън Алфа освобождава древната цивилизация на Първите, но това се оказва фатална грешка. Притежаващи превъзхождаща технология и непоносимост към други форми на живот, извънземните започват нечовешка по своите мащаби и жестокост война, която още в първите си дни води до унищожението на цели планети и смъртта на милиони хора.

Раздираната от вътрешни проблеми и противоречия Федерация се оказва неспособна да се защити. Отпорът на Флота е недостатъчен и човечеството е изправено пред реалната перспектива за пълен геноцид. Лидерите на Земята се сблъскват с ужасния избор да продължат съпротивата, която може да доведе до изтреблението на човешкия род, или да започнат отчаяна евакуация в неизследваните дълбини на космоса.

Ще оцелее ли човечеството след безжалостния сблъсък? Дали случващото се е случайност, или отчаяният конфликт е бил подготвен и провокиран от някого? Това е най-важният момент в историята на човечеството — или неговата последна глътка въздух…

„Хамилтън изкусно прехвърля действието от борбата на един завладяващ герой към друг.“

Publishers Weekly

„Никой не съумява да сътвори такава космическа опера, както Питър Ф. Хамилтън.“

Ричард Морган

 

Питър Хамилтън е роден в Рътленд през 1960 г. и все още живее до язовира Рътленд. Започва да пише през 1987 г. и продава първия си разказ на списание Fear през 1988 г. Негови творби са публикувани също в Interzone и в антологиите „Мечти“ и „Нови светове“, както и в няколко нискотиражни издания.

Предишните му романи включват поредицата за Грег Мандел: Mindstar Risirig (1993), A Quantum Murder (1994) и The Nano Flower (1995), както и бестселъровата трилогия Nights Dawn: The Reality Disfunction, The Neutronium Alchemist и The Naked God. Публикувани отново от „Пан“ (и „Макмилан“) са A Second Chance at Eden, една новела и шест разказа от същата невероятно пълнокръвна вселена, както и The Confederation Handbook, безценен наръчник към трилогията Nights Dawn. Последните му два романа са Fallen Dragon и Misspent Youth.

Съдържание

Освободеният Юда 5,6

Judas Unchained,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Питър Ф. Хамилтън

Заглавие: Освободеният Юда

Преводач: Александър Попов

Издание: първо (не е указано)

Издател: Издателска къща „ИнфоДАР“ ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2010

Тип: роман

Националност: английска (не е указана)

Редактор: Боряна Даракчиева

Коректор: Ангелина Вълчева

ISBN: 978-954-761-444-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/897

История

  1. — Добавяне

Библиоман