Американката Кити Кели е международно призната авторка на биографии на знаменити личности, сред които са Нанси Рейгън, Джаки Кенеди, Франк Синатра, Елизабет Тейлър… Книгите й бележат рекорд след рекорд по отношение на читателския интерес в цял свят и й носят множества престижни отличия. „Вести от кралския двор“ е поредният забележителен бестселър на Кити Кели. Във фокуса този път е английската кралска фамилия, която непрестанно провокира изострения апетит на журналистите за сензации било с пищни церемонии, било със скандално поведение. От зараждането на династията до трагичната смърт на принцеса Даяна — на страниците е побран, близо век история, бушуват събития и факти, едни неизвестни, други потулвани, изграждащи или развенчаващи мита за достолепието на монарсите на прага на третото хилядолетие.

Всяко семейство трябва понякога да се види през погледа на страничен наблюдател. Иначе току-виж затънало в собствения си вълшебен прашец, а това според мен неминуемо води до извличането на лъжи и измислици от споделените за убиване на времето късчета семейна история.

Керъл Шийлдс, „Каменните дневници“

Все пак аз вярвам в аристокрацията, ако това е точната дума и ако един демократ би могъл да я използва. Не в аристокрацията на силата, осланяща се на ранга и влиянието, а в аристокрацията на чувствителността, грижовността и смелостта. Нейни представители могат да се открият във всички нации и класи и през всички векове и когато се срещнат, между тях се установява тайно разбирателство. Те са носители на истинската човешка традиция, единствената непреходна победа на нашата странна раса над жестокостта и хаоса.

Е. М. Форстър, Есе от 1941 г.

Съдържание

Вести от кралския двор 6

The Royals,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Кити Кели

Заглавие: Вести от кралския двор

Преводач: Станислава Миланова

Година на превод: 1998

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Издателство „Хемус“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 1998

Тип: биография (не е указано)

Националност: американска

Печатница: Полиграфически комбинат Димитър Благоев — 2" ЕООД

Редактор: Галя Белинска

Художник: Веселин Цаков

ISBN: 954-428-162-2

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/16259

История

  1. — Добавяне

Библиоман