Служителят на Центробанк Аркадий Сурин е компютърен гений. Успява да преведе чуждестранен кредит за Русия — над един милиард долара — на свое име в чужди банки и изчезва, като променя външността си. Новоизпеченият милиардер трябва да бъде намерен — това е въпрос от държавно значение. Дори политически. Възлагат случая на майора от ФСС Громов. Единствено този опитен и честен офицер може да се справи — ако се наложи, ще убива, но ще изпълни възложената му задача. Руският Джеймс Бонд обаче е изправен пред сериозен проблем. Престъпните среди също търсят изчезналия милиард.

И сред тях е бившият колега на Громов — човек от ФСС…

 

Сергей Донской е псевдоним на полковник от военното разузнаване, отдал повече от трийсет години от живота си на работа в много горещи точки по света. Два пъти е раняван. Бяга от плен. Носител е на правителствени награди, включително на Орден за храброст. Освен седем езика владее различни източни бойни изкуства и има черен пояс по карате.

Новата серия „ФСС. Руският 007“ е посветена на приключенията на един свръхтаен агент на федералната служба за сигурност. Той е отдаден на работата си, постига набелязаната цел на всяка цена. Има какви ли не умения, може да намери изход и от безизходни ситуации. Беззаветно е предан на Родината и презира враговете й. Той е смел и честен и затова мрази страхливите и подлите. Обича красивите жени, но не е донжуан и не си прави колекция от победите си. Готов е да спаси любимата си дори с цената на собствения си живот. С две думи — той просто е добър човек. А в наше време това не е малко.

Съдържание

За цената на живота питай смъртта 4,2

Цену жизни спроси у смерти,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Сергей Донской

Заглавие: За цената на живота питай смъртта

Преводач: Иван Тотоманов

Година на превод: 2005

Език, от който е преведено: руски

Издание: първо

Издател: ИК „Бард“ ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2005

Тип: роман

Националност: руска

Излязла от печат: 12.12.2005

Редактор: Ани Николова

ISBN: 954-585-671-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/5080

История

  1. — Добавяне

Библиоман