Обладаване е изключителна творба, която разказва истински богата и динамична история. Тя с лекота прескача между средата на XIX и края на XX век, между прозата и поезията; дълбае в недрата на приказното и митологичното, възражда любовната история с всичките й варианти и обрати, сблъсква ярки, наглед несъвместими герои и майсторски изплита неочаквани сюжетни нишки. Книга, която е едновременно романтична и иронична, интелектуална и детективски забавна — и то по завладяващ начин.

Всичко започва, когато младият и потиснат учен Роланд Мичъл открива в Британската библиотека неизвестни писма на великия викториански поет Рандолф Хенри Аш…

 

 

Антония Сюзън Байът е една от най-известните британски писателки, ценена заради начина, по който смесва реалистичното и фантастичното. Автор е на романи, най-често с исторически сюжет, на разкази, приказки и стихове. Критиците сочат за нейни литературни учители Айрис Мърдок, Хенри Джеймс и Емили Дикинсън. А. С. Байът е отличена с ред награди, включително „Букър“ — най-престижната литературна награда в англоезичния свят, за романа „Обладаване“ (1990). Носител е на Ордена на Британската империя.

Съдържание

Обладаване 5,3

Possession,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: А. С. Байът

Заглавие: Обладаване

Преводач: Димана Илиева; Ангел Игов; Валентин Кръстев

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: Английски

Издание: първо

Издател: Агата-А

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: Английска

Печатница: Мултипринт ООД

Редактор: Ангел Игов

Художник: Данте Габриел Росети

Коректор: Юлия Шопова

ISBN: 978-954-540-100-8

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/233

История

  1. — Добавяне

Библиоман