Зое Бек (р. 1975) е журналист, писател и преводач. Завършва английска и немска литература. От малка се влюбва в музиката — свири на пиано, печели конкурси и изнася много концерти. Първото й пиано и досега е неин спътник във всеки нов дом. Лауреат на редица литературни награди, сред които наградата „Фридрих Глазер“, награда от франкфуртския панаир на книгата; наградата на Радио Берлин за най-добър криминален роман. Живее в Берлин.

Животът на Карла — богата, самоуверена и преуспяла, се преобръща изцяло, когато в болницата подменят здравото й момиченце с неизлечимо болно дете. Не помагат молби и настоявания, не помага и отчаяното търсене. Карла е уверена, че са дали дъщеря й на друга жена.

Но никой не й вярва…

Фиона идва на себе си във ваната. По ръба на ваната горят свещи, листенца от рози плават по водата, която постепенно почервенява от собствената й кръв. С последни сили тя се замъква до телефона. В болницата Фиона настоява, че някой се е опитал да я убие.

Но никой не й вярва…

Загадка, останала неразрешена в Берлин през 70–те години на XX век, хвърля дългата си сянка чак до Единбург, трийсет години по-късно. Две жени се лутат в лабиринта на коварна интрига — и всичко е срещу тях. Обект на съжаление и присмех, те водят отчаяната си борба, за да се доберат до истината и да разобличат хората, които посягат не само към живота, но и към душите им…

Съдържание

Старото дете 5,1

Das Alte Kind,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf


Информация

Издание:

Автор: Зое Бек

Заглавие: Старото дете

Преводач: Денис Коробко

Година на превод: 2015

Език, от който е преведено: немски

Издание: първо

Издател: „Еднорог“

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Печатница: „Инвестпрес“АД

Излязла от печат: 19.11.2015 г.

Главен редактор: Боряна Джанабетска

Редактор: Издателство „Еднорог“

Художник: Христо Хаджитанев

ISBN: 978-954-365-168-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/2846

История

  1. — Добавяне

Библиоман