Сергей Лукяненко е един от най-известните руски писатели фантасти. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на романите „Звездна сянка“, „Чернова“, „Белова“, „Спектър“ и др. Поредицата за Патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.

 

В далечното бъдеще човечеството е осъществило много свои амбиции и дори смята, че е намерило отговори на най-трудните въпроси. Човешката междузвездна империя се разширява, колониите й процъфтяват, а в основата на обществото са спецовете, генетично изменени хора, които следват своето предназначение.

За Алекс Романов, пилот-спец, щастието е даденост, защото и той следва генетично зададената си съдба. Лишен е единствено от способността да обича, но в замяна е получил нужните за професията му умения и морални качества.

След тежък инцидент и една случайна среща на планетата Живачен Донец, Алекс става капитан на космическия кораб „Огледало“, събира странен екипаж и се озовава в центъра на събития, които заплашват не само бъдещето на човечество, но и неговата вяра в програмираното щастие.

Съдържание

Бележка на преводача 5

fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi

 

Геном 5,2

Геном,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Сергей Лукяненко

Заглавие: Геном

Преводач: Васил Велчев

Година на превод: 1999 (не е указана)

Език, от който е преведено: руски (не е указан)

Издание: първо (не е указано)

Издател: ИК „ИнфоДАР“ ЕООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2015

Тип: роман

Националност: руска (не е указана)

Печатница: ПК „Д. Благоев“

Редактор: Боряна Даракчиева

Коректор: Боряна Даракчиева

ISBN: 978-954-761-564-9

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/4300

История

  1. — Добавяне

Библиоман